Scroll Top

NKnl (2021 – heden)

Geïnspireerd op het concept van de European Championships kwam een groep Nederlandse sportbonden op het idee om hun NK’s tegelijkertijd in dezelfde stad en onder één vlag te organiseren: het NKnl. Sportyv onderzocht in eerste instantie de haalbaarheid en rolde vervolgens het concept verder uit in samenwerking met de betrokken bonden. Tijdens de edities van 2022 en 2023 verzorgt Sportyv de projectleiding.

In 2022 werden in Ahoy, Zwemcentrum Rotterdam en de Willem Alexanderbaan vijf verschillende NK’s georganiseerd onder de vlag van NKnl. Het NK boksen, het NK gymsport en het NK judo mixteams vonden plaats in Ahoy. Op de Willem Alexanderbaan stond het NK triatlon op het programma en in het Zwemcentrum werd het NK zwemmen in sprintvorm georganiseerd. In 2023 was boksen er helaas niet meer bij. Wel bleven de drie NKnl locaties en de vier andere NK’s in tact en werd het een groot sportfeest. 

De kracht van NKnl zit hem niet alleen in de combinatie van de georganiseerde sport, maar ook in het uitgebreide side events programma dat de locaties met elkaar verbindt. Het breedtesport festival 010 Moves bestaat uit allerlei demonstraties, clinics, optredens, sportwedstrijden en ga zo maar door. Rotterdam ademt sport in het NKnl weekend en we hopen dat dit evenement uit gaat groeien tot een vaste waarde op de evenementenkalender!