+356 21433264
info@wavecreations.com.mt
Projecten waar we aan werken
Eventmakers

 

Op 7 december 2016, de Nationale dag van de Vrijwilliger, heeft SportYv Management & Advies in samenwerking met TIG Sports, hét landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen gelanceerd: EventMakers.

EventMakers is ervan overtuigd dat vrijwilligers van onmisbare waarde zijn in de organisatie van sportevenementen. Daarom investeren we in opleiding, training en beloning van onze EventMakers. We dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van sportevenementen in ons land. We voeren vrijwilligersmanagement uit voor organisatoren van sportevenementen waarbij we EventMakers werven, selecteren, inplannen, begeleiden en trainen. Voor een efficiënte uitvoering van het vrijwilligersmanagement zetten we zelfontwikkelde instrumenten in.

De database bestaat inmiddels uit 1600 EventMakers. EventMakers heeft is in 2017 verantwoordelijk geweest voor het vrijwilligers management binnen de volgende evenementen: KPN WK Shorttrack (130), Delta Lloyd Regatta (25), DELA Beach Open (160), TRIAMSTERDAM (130), EK 3x3 Basketball (70), Swimming World Cup (200), WK Triathlon (600) en de Dutch Masters (130).

In 2018 zal Yvon betrokken zijn als vrijwilligers manager van de Volvo Ocean Race (700), Michèle de Ruijter als vrijwilligers manager van het WK Inline Skating (250) en Karin Kenter en Sofie Munsters als vrijwilligers managers van de FIVB World Tour Beach Volleyball (150). 


2016 - 2017

 

EK atletiek amsterdam 2016

SportYv Management & Advies heeft een grote bijdrage aan de EK Atletiek Amsterdam 2016 mogen leveren. Yvonne Tamminga werkte voor de Stichting EK atletiek 2016 als manager planning & control en deputy director. Yvon Roelofs werkte binnen het EK team als vrijwilligers manager. Karin Kenter is coördinator accreditatie en vrijwilligers en assistent van de competition director binnen de stichting geweest. SportYv heeft het plan van aanpak voor de spin-off van de EK ontwikkeld. De EK atletiek heeft van 6 tot en met 10 juli 2016 in Amsterdam plaatsgevonden. Het was de grootste EK Atletiek ooit georganiseerd, met 1500 deelnemers & begeleiders, 1750 vrijwilligers, 1000 media vertegenwoordigers, 500 gasten en 125.000 bezoekers. 


2014 - 2016

 

KNZB


Karin Kenter en Yvon Roelofs zijn verantwoordelijk geweest voor het vrijwilligersmanagement tijdens twee edities van de SwimCup in Eindhoven (2015 en 2016). In 2016 is een bijzondere editie van de SwimCup georganiseerd in verband met de Olympische kwalificatie van de Nederlandse topzwemmers voor Rio de Janeiro. 

2015-2016

 

IPC EK Zwemmen 2014

SportYv Management & Advies heeft voor het IPC EK Zwemmen in Eindhoven het vrijwilligersmanagement gedaan. Gedurende 7 wedstrijddagen zijn er meer dan 300 vrijwilligers ingepland om dit evenement tot een succes te maken!


2014

 

Hockey World Cup 2014

Yvon Roelofs heeft tijdens de Rabobank World Cup hockey 2014 in Den Haag het social media team gecoördineerd.2014

 

EK Vrouwen 2017

  


Yvon Roelofs is in de aanloop naar de EK Vrouwenvoetbal verantwoordelijk geweest voor de match operations. Yvon werkte hierin samen met vier van de zeven deelnemende stadions. In het laatste stadium voor het evenement is zij venue manager van speelstad Utrecht geworden en daarmee verantwoordelijk voor de match operations van vier poulewedstrijden waaronder de openingswedstrijd in de uitverkochte Galgenwaard. Michèle de Ruijter heeft binnen de organisatie van de EK Vrouwenvoetbal gewerkt als vrijwilligers manager voor speelstad Utrecht. Hierbij zijn in totaal 230 vrijwilligers geworven en aangestuurd. 


2017

 

NOC*NSF

Yvon Roelofs en Yvonne Tamminga werken als adviseurs binnen het kennis- & expertisecentrum sportevenementen op de unit topsport van NOC*NSF. We adviseren en ondersteunen bonden, evenementenorganisatoren, gemeenten en VWS over evenementenbeleid. We organiseren het Platform Evenementenmanagers en het overleg strategische evenementen. We zijn daarnaast verantwoordelijk voor de voorbereiding en toetsing van aanvragen voor de landelijke topevenementenkalender voor de commissie evenementen.

 

2014 - 2017

 

KNLTB


Yvon Roelofs werkt sinds 2012 in opdracht van de KNLTB aan de organisatie van diverse evenementen zoals de KNLTB masters en de Davis Cup en Fed Cup duels in Nederland. Yvon wordt binnen het team ingezet voor logistieke zaken w.o. transport, side-events en is de rechterhand van de eventmanager van de KNLTB, Guus van Berkel.

2014-2017

 

Esther Vergeer foundationSportYv Management & Advies verzorgt de planning, voorbereiding, werving en organisatie van de ‘Join the Club’ activiteiten van de Esther Vergeer Foundation. Join the Club onderscheidt zich door er daadwerkelijk voor te zorgen dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en men bij de vereniging er klaar voor is om lichamelijk gehandicapte kinderen op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven. 

2015-2017

 

Saxion

Yvonne Tamminga en Yvon Roelofs ontwikkelden een strategische visie op het evenementenonderwijs binnen de Hospitality Business School. Events worden binnen de HBS gezien als context waarbinnen studenten o.a. leren projectmatig werken. In het komend half jaar wordt gewerkt aan een doorlopende leerlijn van jaar 1 tot en met jaar 4 waarbinnen thema's uit het werkveld van events worden gekoppeld aan het onderzoek en het onderwijs.

2014